woensdag 29 november 2017

Sint-Andreas!

Vandaag vierden we 'Sint-Andreas' waar onze school naar genoemd werd.
We startten de dag met een heerlijk ontbijt in de klas.
Sfeervol genoten we van het gezellig samenzijn en delen met elkaar...
Juf maakte een buffetje met al het lekkers (sandwiches, (suiker)brood, pistolets, koffiekoeken, cornflakes, fruit, pannenkoeken met aardbeienconfituur of choco, een 'sapjesbar'...). Wat hebben ze gesmuld en gesmakt!
Ik merk dat de kinderen het belang van een stevig ontbijt goed hebben onthouden uit de lessenreeks rond gezonde voeding. Sommigen werden zo verleidt dat ze drie tot vier keer aan het buffet hebben aangeschoven! Juf leerde veel bij: wie zijn boterham al zelf kan smeren, wie grote/minder trek heeft 's morgens, wie gevarieerd kiest tussen al dat zoets en lekkers, wie meer kan eten dan de juf, wie welke voorkeuren heeft, dat er ook groen fruitsap bestaat...
Onze klas telt héél wat zoetebekjes en in het bijzonder: chocolekkerbekken!
Juf keek en zag dat het goed was, want zo goed als iedereen nam (mits enige aansporing) ook wel een stukje fruit! BRAVO!
Om 10:00 konden we nog eens opnieuw genieten van ons luxe-ontbijt. We trokken met een pannenkoek in de hand naar de speelplaats... Daarna gingen we met het eerste leerjaar naar de kapel om er een korte maar krachtige en gezellige viering rond 'Sint-Andreas' bij te wonen.
We eindigden onze voormiddag met een turnles om alle extra aangekomen kilootjes weer af te werken. Haha! Als dat geen TOP voormiddag was?!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten